in English
VISION ::  Látás - Kép és percepció
 
Kortárs művészek
Régi mesterek
Gyűjtemények
Virtuális túra
 
A Kiállítás

A Műcsarnok valamennyi kiállítóterében megrendezésre kerülő bemutató főbb egységei:

Az első, legnagyobb műcsoport a kortárs médiaművészet eszközeivel, a művészet sajátosságainak megfelelően mutatja be a látás – kép és percepció témaköreit. Pályázatot írtunk ki olyan új művek létrehozására, melyek a témához kapcsolódnak és elsősorban a technikai médiumok alkalmazásával készülnek. A kiírásra érkezett, megvalósításra alkalmas projektek elkészítésére a C3 Alapítvány Műhelypályázatának keretei között kerül sor. A pályázó technikai és operátori segítséget is kap, lehetősége van konzultációra a programban részt vevő tudományos munkatársakkal.

A második, történeti rész korábban készült műtárgyakra, eszközökre, dokumentumokra oszlik. Itt a kutatók és a közönség számára hozzáférhetővé válnak olyan ritkán látható és tanulmányozható eredeti tárgyak és eszközök, melyek ilyen kivételes alkalmaktól eltekintve el vannak zárva a nyilvánosság elől. E hazai és nemzetközi anyag sorában felhasználunk és bemutatunk a kutatási témához kapcsolódó új, eddig publikálatlan eredményeket.

A harmadik rész erre az alkalomra készülő valamint a korábbi, hasonló témában kutatásokat folytató tudósok által készített demonstrációs tablókból áll, melyek bemutathatóvá tesznek fontos, de értékük miatt hozzáférhetetlen és kölcsönözhetetlen műtárgyakat éppúgy, mint a téma és a kutatás megértését segítő szemléltető ábrákat, képeket.
C3 Kulturális és Kommunikációs Központ

Aegidius Sadeler (c.1570-1629)
Aktaeon meglesi a fürdőző Dianát
(részlet)
Szépművészeti Múzeum, Budapest